L’equip d’Apne ha d’introduir-se dins d’un dels complexos corporatius més poderosos del Sistema d’Estats, superar tota la seguretat fins arribar a l’última planta i picar un codi en un terminal. Però res els ha preparat per al que els espera a dalt de tot. Si és que hi arriben vius. Al territori de l’Aliança Democràtica, a l’altra banda del món, la doctora Petra Tlaxcala porta anys treballant en un projecte que pretén crear la barreja perfecta entre l’home i la màquina. El candidat idoni per al seu experiment apareix a la vegada que un greu esdeveniment trenca les febles relacions entre les dues grans potències mundials. Mentrestant, enmig d’una de les últimes selves del planeta, Ira, membre d’un grup d’activistes, es topa amb els efectes que provoquen uns artefactes sortits del no-res. Cada passa que fan, cada decisió que prenen sembla acostar-los al caos que amenaça a l’horitzó. Podran aturar el curs que semblen haver pres els esdeveniments? O potser el que han de fer és justament el contrari?
Ricard Fernández va néixer a Sabadell l’any 1976, on fa classes a l’escola Joso, i fa vint anys que firma els còmics que dibuixa amb el sobrenom d’Efa. Ha publicat amb algunes de les editorials de còmic més rellevants del mercat francobelga (Dupuis, Lombard, Delcourt, Vents d’Ouest, Futuropolis…), tant en col·laboració amb guionistes (Regis Hautière, Denis Lapière, Olivier Jouvray, Aurélien Ducodray, Salva Rubio) com amb guions propis. Alguns dels seus títols han estat traduïts en una desena de països, i l’any 2018 va rebre una nominació als Eisner Awards per Monet, nòmada de la llum. Ha publicat a les pàgines de Cavall Fort, l’Ara, Spirou, ImageDoc, Sàpiens i Volata, entre d’altres. Ha dirigit els sis primers números de la revista de còmics local Paper de Ceba. Fa soroll amb el seu grup Misèria, crida a Twitter (@Ricardefa) quan s’enfada i procura educar bé els seus fills.
Amb Mai Més ha publicat Noceà 1 i Noceà 2.
«“Jo voldria fer la cifi que faria [Terrence] Malick rodant Akira”. Això em va dir l’altre dia l’Efa parlant sobre el que acostumem a parlar sempre: la ciència-ficció, l’escriptura i la creació de mons possibles. I es va quedar tan tranquil, el paio.»
Jose Valenzuela
Twitter Gigamesh català: @GigameshCat