Amb punt de llibre i xapa de Maurice d’obsequi fins a final d’existències.
Tafanejar les deixalles d’una universitat de màgia pot tenir conseqüències inesperades. Sobretot si ets una rata que devora vells llibres d’encanteris i restes de pocions. Poden passar coses rares, com que aquesta rata i les seves companyes aprenguin a parlar i, una mica pitjor, a pensar. Això és una cosa difícil de pair, sobretot per a Maurice, el gat que solia perseguir aquestes rates i que també ha après a parlar.
Maurice sap que cal adaptar-se als nous temps per treure’n partit. Quan ensopega amb un noi ingenu que sap tocar la flauta, comprèn que els seus dies de pobresa han acabat. La sort somriu a la banda: recorren els pobles i les ciutats desplomant els seus habitants, que aterrits davant la inesperada plaga de rates, paguen gustosos els serveis del jove perquè les espanti amb la flauta.
Tot va de perles, fins que les rates comencen a dubtar que tot això sigui moralment ètic.
Una altra aventura de Discmón.
• L’edició catalana inclou el pròleg de Rob Wilkins, biògraf i gestor del llegat de Pratchett, i il·lustracions interiors de Laura Ellen Anderson.
• Traducció d’Ernest Riera i il·lustració de Marina Vidal.
Sir Terence David John Pratchett (Terry Pratchett) és el celebrat creador de la sèrie del Discmón, un fenomen de vendes global, que va començar el 1983 amb la publicació d’El color de la màgia. En total, és autor de més de setanta llibres. Les seves novel·les han estat adaptades als escenaris
i a les pantalles, i ha guanyat multitud de premis en el transcurs de la seva carrera, inclosa la Medalla Carnegie, a més de ser nomenat cavaller pels seus serveis a la literatura. Les vendes a tot el món dels seus llibres se situen en aquests moments pels volts dels 90 milions d’exemplars (però tampoc és que ningú es dediqui a comptar-los), i s’han publicat en quaranta-una llengües. Ara, quaranta-dues. Nascut a Anglaterra el 1948, va morir el 2015, però una gran legió de seguidors no permet que el llegat de Pratchett caigui en l’oblit i celebren l’obra del seu autor favorit inundant les xarxes amb el hashtag #SpeakHisName.
P. des del 19 de maig fins el 13 de juny de 2023.
Segueix Gigamesh en català a X: @GigameshCat