«Els monstres tenen por. Per això són monstres.»
Tot va començar quaranta anys enrere, quan l’home va suïcidar-se dins el cotxe del pare, a la granja al final del camí. Com fitxes de dominó que tomben l’una rere l’altra, aquella mort va desfermar antics poders provinents d’un altre món, terrorífics i incomprensibles per a un infant. Així fou com l’horror va entrar-li a casa i va fer tots els possibles per trencar-li la família. Al final del camí, però, hi vivia la Lettie. I la Lettie, inexplicablement màgica i incomparablement astuta, va jurar que el protegiria per damunt de tot.
Quan l’infant torna al poble fet home, de seguida se sent cridat a visitar la granja altra vegada. Fa molt que procura no pensar en res del que va passar-hi, però tan bon punt seu vora l’estany, rere la granja al final del camí, reviu el dia en què descobrí que l’horror no és només cosa dels contes.
L’oceà al final del camí és un recer magnífic que parla de l’essència d’allò que ens fa humans. Una faula obscura i corprenedora que demostra que, de la mà de Neil Gaiman, la màgia arrela als indrets més foscos de la realitat.
Neil Gaiman (1960, Hampshire, Regne Unit) és un reconegut i prolífic guionista i autor de novel·les, novel·les gràfiques i poemes. Va descobrir de ben petit la seva passió per la literatura amb Tolkien, Edgar Allan Poe i Ursula K. LeGuin, i començà la seva trajectòria professional en el món del periodisme. Aviat va donar-se a conèixer amb The Sandman, la popular sèrie de novel·les gràfiques amb què se’l va guardonar amb el World Fantasy Award.
A Gaiman se’l coneix per les seves novel·les de fantasia i ciència ficció per a lectors joves i adults, i la majoria dels seus llibres han estat adaptats a la ràdio, al cinema i a la televisió. Algunes de les obres més cèlebres que ha escrit, i que li han valgut premis tan prestigiosos com el Locus, l’Hugo, el Nebula, el Bram Stoker i el National Book Award, són El llibre del cementiri, Coraline, American Gods, Stardust, Neverwhere i L’oceà al final del camí.