El cel de pedra. La terra fragmentada 3, d’ N. K. Jemisin.
La lluna tornarà aviat. Que el seu retorn proclami la destrucció de la humanitat dependrà de dues dones. L’Essun ha heretat el poder de l’Alabastre Deu-Anells. Amb ell espera trobar la seva filla Nassun i forjar un món en què els nens orogens creixin fora de perill. La Nassun ha estat testimoni del mal que hi ha al món i ha acceptat allò que l’Essun no comprèn: que allò que està corromput no es pot purificar i cal destruir-ho.
N. K. Jemisin va ser criada entre Mobile (Alabama) i Nova York. Tot i tenir un agent literari des del 2005, la seva primera novel·la (The killing moon, finalment publicada el 2012) no es va vendre inicialment, ja que el gènere de l’època era significativament menys receptiu per a la seva fantasia inclusiva. En lloc d’això, va reescriure des de zero una vella novel·la, que es va vendre per convertir-se en The Hundred thousand kingdoms (2010) i les seves seqüeles. El 2016, la seva novel·la La cinquena estació va guanyar el premi Hugo a la millor novel·la, convertint Jemisin en la primera persona negra que va guanyar en aquesta categoria. El 2017 va tornar a guanyar per The obelisk gate, i després per tercera vegada el 2018 per The stone sky, convertint-la en la primera persona de la història del gènere que va guanyar la millor novel·la Hugo tres vegades consecutives. En total, les seves novel·les i ficcions curtes han guanyat Hugos, un Nebula i dos premis Locus i han estat traduïdes a més de 20 idiomes.
La cinquena estació és la primera novel·la de La Terra Fragmentada, sèrie que barreja fantasia i ciència-ficció, i que ha fet mereixedora a la seva autora, N. K. Jemisin, de tres Premis Hugo consecutius a la millor novel·la.
Premi Hugo 2017 a la millor novel·la, El portal dels obeliscs és el segon llibre de la trilogia de La Terra Fragmentada, guanyadora de tres Premi Hugo consecutius.
“A la fi del món, una dona ha d’amagar el seu poder secret i trobar la seva filla segrestada en aquesta intricada i extraordinària novel·la guanyadora del premi Hugo sobre el poder, l’opressió i la revolució.” New York Times